Wednesday, April 14, 2010

Toshi's and Cuoca's Mont Blanc












Toshi's mont blanc- 1st try
- Chestnut creme is not strong, creme chantilly overpower its taste,
- tart crust too crispy and hard
- creme de amande too thick and almond flavor cover marron taste
- glazed marron a bot too chewy ( chop into pieces)

Toshi's recipe (used only 1/2)
●Creme D'amande [ クレーム・ダマンド ]
バター・・・・・・・・・・150g
砂糖・・・・・・・・・・150g
アーモンド粉末・・・・・・・・・・150g
全卵・・・・・・・・・・2個
小麦粉・・・・・・・・・・22g
ラム酒・・・・・・・・・・8g

●Creme marron [ クレーム・マロン ]
パート・ド・マロン・・・・・・・・・・200g
クレーム・パティシェール・・・・・・・・・・100g
クレーム・オ・ブール・・・・・・・・・・100g

●Creme au beurre [ クレーム・オ・ブール ]
卵白・・・・・・・・・・50g
砂糖・・・・・・・・・・100g
水・・・・・・・・・・30g
バター・・・・・・・・・・225g

●Creme patissiere [ クレーム・パティシェール ]
牛乳・・・・・・・・・・330g
小麦粉・・・・・・・・・・30g
砂糖・・・・・・・・・・85g
全卵・・・・・・・・・・1個
卵黄・・・・・・・・・・2個

Marron [ マロン ]

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