Sunday, April 4, 2010

黒ゴマ Roll

followed the recipe below but added some baking powder
next time: use whisk to mix in the yolk( not too much air is beaten in)
use less sugar

result
> Texture a bit too flaky ( difficult to roll, easily tear)
> too sweet
> Egg taste not too strong






別立て★ふわっふわなココアロール生地❤ by トイロイロ

薄力粉(ドルチェ) 40g

卵白 3個分

卵黄 3個分

グラニュー糖 70g

生クリーム 大さじ1

バニラオイル 少々


1型に敷き紙を敷く。(わたしはクオカで購入している更紙)薄力粉は三回ふるっておく。生クリームをレンジで20秒温めておく。オーブンは180度に予熱開始!

Lay lining on pan. Sift flour three times .Preheat to 180C. Microwave heavy cream for 20 seconds.


2卵白を泡立てる。砂糖は三回くらいに分けて加え、しっかりと角がたつくらいのメレンゲにする。

Whip egg whites to a firm meringue. . Add sugar divided about three times


3卵黄を一つずつ加え、そのつどしっかり混ぜて行く。(ハンドミキサーのままでOK!)しっかりメレンゲができていれば、3つすべて卵黄を加えても泡は消えないので一気にやってしまいましょう♪混ざったらハンドミキサー低速で1分ほどキメを整えて大きな泡だけ消しておく。

Add egg yolks one at a time, mixing well each time to go. (hand mixer OK!) add all three yolk and mix with whisk until uniform. Then use hand mixer on low speed 1 minute to keep off large bubble.


4三回ふるっておいた薄力粉を一度に加え、ゴムベラに持ち替えて練らないように混ぜて行く。底から生地を持ち上げて返すように。粉の塊が完全になくなるまで素早く丁寧に。

Add shifted flour and fold.


5レンジで少し温めておいた生クリームとバニラオイルを加え、全体を混ぜ合わせる。ここでも底から生地を返すように。

Add cream and vanilla oil warmed slightly in microwave


6型に15cmくらいの高さから生地を流し込む。ボウルの端やゴムベラについた生地は入れないで。もったいないけど捨ててください。ドレッジで表面を平らにならす。

pouring from a height of 15cm. Beautify the surface


7最後にトントンと軽く型を打ちつけて大きな気泡を消し霧吹きで表面にしっかり水を吹きかけて180度のオーブンで12~13分焼成。

Tap the pan and Spray mist. Bake at 180C for 12-13 min

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